Publicat: 14 Februarie, 2017 - 14:19
Share

INTERPELARE Adresată: Doamnei ANA BIRCHALL

Ministrul Justiției

De către dl. Senator: ADRIAN ȚUȚUIANU

Circumscripția electorală: 16

Grupul parlamentar: PSD

Ședința Senatului din data de: 13.02.2017

Obiectul interpelării: Reglementarea unor prețuri minimale la nivelul activității Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare (AEGRM)

Doamnă ministru,

Am fost sesizat de curând de către Corpul Operatorilor Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare (AEGRM) cu privire la necesitatea aplicării prevederilor art. 27, alin. 4 din Ordonanța Guvernului nr. 89/2000 privind unele măsuri pentru autorizarea operatorilor și efectuarea înscrierilor în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare, cu modificările și completările ulterioare.

În fapt, în urma solicitărilor numeroase ale operatorilor autorizați și considerentelor expuse de aceștia, se consideră că, fără aplicarea dispozițiilor legale amintite, practicile de tip 'dumping' ale operatorilor și agenților împuterniciți ai acestora, adică oferirea de prețuri sub costurile normale de producție, riscă să afecteze calitatea serviciului public de înscriere în AEGRM, cu consecințe imprevizibile la adresa siguranței circuitului juridic civil din România.

Față de cele de mai sus, vă rog să precizați dacă Ministerul Justiției are în vedere emiterea unui ordin prin care să se stabilească, în vederea asigurării unui cadru concurențial pe piață, un nivel minim al tarifelor percepute de operatorii de arhivă pentru înscrierile efectuate, aplicând prevederile art. 27, alin. 4 din Ordonanța de Guvern nr. 89/2000.

Solicit răspuns scris si verbal.

Cu deosebită considerație,

SENATOR

Conf. univ.dr. ADRIAN ȚUȚUIANU

Data: 13.02.2017