Publicat: 13 August, 2013 - 08:46

Vești proaste pentru doi artiști cunoscuți de muzica populară. Interpretul de muzică populară Sorin Filip a fost ieri, demis din funcția de director al Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava. În acceași situație s-a aflat și Călin Brăteanu care a fost dat afară din funcția de director al Centrului pentru conservarea și valorificare a tradițiilor și creației populare. Sorin Flip și Călin Brăteanu au condus Ansamblul Ciprian Porumbescu și respectiv, Centrul pentru conservarea și valorificare a tradițiilor și creației populare timp de patru ani, ambii fiind instalați în funcție de către vechea conducere a Consiliului Județean Suceava în frunte cu președintele din mandatul trecut, Gheorghe Flutur.

Și directorul Școlii de Artă, Petre Horvad a rămas fără funcția de director, acesta fiind acuzat public în urmă cu câteva luni, de Laura Lavric imediat după ce a aceasta fost dată afară la rîndul ei de la Ansamblul Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava, că era adeptul licorilor bahice. În eliberarea acestora din funcție cu excepția lui Horvat nu s-a ținut cont de calitățile lor profesinonale și de multimplele acțiuni pe care le-au organizat și inițiat ci ,susțin cei doi interpreți, de faptul că în locul lor ar urma să fie înscăunate prin așa zisa reorganizare, persoane simpatizante ale USL.
Directorul Centrului Cultural al Creației Populare, Viorel Varvaroi a spus că aceștia vor rămâne angajați ai instituției iar odată cu reorganizarea centrului și înființarea altor structuri care vor coordona activitatea se pot înscrie la concurs.

Contactată telefonic, Laura Lavric ne-a declarat că nu este persoana care să se bucure de răul altuia mai ales că la rândul ei s-a trezit dată afară de la ansamblu.,, Sunt surprinsă de decizia luată. Nu pot să fac rău nimănui și nu mă bucur de răul altuia,dar atunci când am fost pusă în acea situație destul de penibilă pentru un artist,nu au existat prea multe persoane și nici colegi care să îmi ia apărarea, de acolo din Suceava. E regretabil ce se întâmplă,,ne-a spus vedeta.
Laura susține că nu va mai cânta la manifestări organizate de administrația locală și județeană indiferent de suma care i se va oferi. ,, Pot să îmi dea și 10.000 de euro ,nu banii m-au făcut pe mine.Eu fac banii. Sigur, cu excepția autorităților voi cânta la nunți pentru că oamenii trebuie să petreacă și alături de oameni de valoare,,a conchis renumita interpretă.

Autor: Cristina Scorțariu