27 septembrie 2022

Interpretul de renume internațional, José Feliciano, va fi onorat cu primul premiu Billboard Leyenda, în cadrul Billboard Latin Music Awards 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Billboard și Telemundo au anunțat miercuri că interpretul de renume internațional, José Feliciano, va fi onorat cu primul premiu Billboard Leyenda, în cadrul Billboard Latin Music Awards 2022, care va fi difuzat LIVE pe Telemundo pe 29 septembrie, începând cu ora 19:00/18:00 de la Watsco. Centru din Miami, Florida. Evenimentul râvnit va fi difuzat, de asemenea, simultan pe canalul hispanic de divertisment prin cablu Universo, serviciul de streaming Peacock, aplicația Telemundo și în toată America Latină și Caraibe pe Telemundo Internacional.

José Feliciano va deveni astfel primul artist care a primit Billboard Legend Award, creat pentru a onora artiștii cu o carieră și o personalitate mai mare decât viața însăși. O persoană a cărei contribuție la muzică face din ea un nume inconfundabil și care își menține o carieră care a trecut testul timpului.

José Monserrate Feliciano García, mai cunoscut sub numele de José Feliciano, este un pionier internațional al muzicii cu peste 60 de ani de experiență. A creat un stil inimitabil și este recunoscut ca primul artist latin care a trecut cu succes pe piața muzicii anglo, deschizând ușile altor generații de artiști.

Este considerat un interpret virtuoz al chitarei acustice, iar cu vocea sa puternică și inconfundabilă a străbătut cu succes genuri precum pop, rock, soul, jazz, balade, bolero, mariachi și bachata, publicând peste 600 de piese, compunând 100 și înregistrând peste 60 de albume. Vânzările sale record sunt estimate la 50 de milioane de exemplare.

Numele lui José Feliciano este sinonim cu o prezență internațională care a influențat muzica populară de peste cinci generații și a unit stilurile muzicale într-un mod care nu a fost niciodată egalat. El este, de asemenea, prima persoană care a stilat public imnul național american, imprimându-și identitatea pe scena muzicală americană încă din primele zile ale carierei sale.

Interpretările sale ale cântecelor precum „Crăciun fericit”, „Aprinde-mi focul” și „Que ser” sunt inconfundabile și dăinuie de-a lungul generațiilor. Alte cântece ale sale precum „Îmi petrec viața gândindu-mă”, „M-ai aruncat în uitare” și „To say goodbye” fac parte din cartea de cântece din America Latină.

Născut în Lares, Puerto Rico, și stabilit cu familia în New York la vârsta de cinci ani, José Feliciano a cântat la concertină și la acordeon de la vârsta de șase ani, apoi a studiat pentru scurt timp chitara cu Harold Morris și la vârsta de 17 ani cânta în cluburile din Greenwich Village. . , aceleași spații ale lui Bob Dylan și Joan Baez. A înregistrat primul său album în 1964, când avea 19 ani, iar la 22 de ani era deja una dintre cele mai bine vândute vedete ale înregistrărilor. De atunci, a obținut 45 de discuri de aur și platină.

José Feliciano, care s-a născut orb, este considerat o icoană bilingvă, câștigătoare de mai multe premii, care rămâne relevantă atât în ​​cultura engleză, cât și în cea spaniolă. A cântat alături de figuri precum Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Helen Hayes, Barry Manilow, Mikhail Baryshnikov, Paul Simon, James Taylor și Michael Jackson; și pentru președinții Ronald Reagan, Barack Obama și François Mitterrand; și trei papi: Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Francisc.

Artistul Anthem Records este încă puternic și are un nou album programat să debuteze în această toamnă. Anul trecut, casa de discuri a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare de la lansarea hitului său „Merry Christmas”, care la acea vreme ia adus cel de-al doilea hit din top 10 în topul Billboard Hot 100. Această piatră de hotar a fost marcată cu o performanță specială la Jimmy. „Late Night Show” al lui Fallon, precum și lansarea unei reînregistrări speciale a clasicului de Crăciun, numită „Feliz Navidad 50th Anniversary (FN50)”, care a inclus 30 de artiști internaționali și a fost produs și regizat de Helen Murphy și Rudy. Perez. De-a lungul carierei sale, darurile de timp, comori și talent ale lui José Feliciano i-au câștigat reputația de mare umanitar și ambasador al bunăvoinței în întreaga lume.
Săptămâna viitoare, documentarul apreciat de critici „José Feliciano – Behind This Guitar” va avea premiera pe 29 septembrie pe Peacock în SUA. Documentarul este produs și regizat de Helen Murphy, Frank Licari și co-regiat de Khoa Le, sub producția executivă. a lui Emilio și Gloria Estefan, Carlos Santana și Rudy Pérez și relatează cariera artistică de peste 60 de ani a interpretului. Urmărește trailerul documentarului AICI

Premiile Billboard Latin Music coincid cu Billboard Latin Music Week, care se întoarce la Miami între 26 septembrie și 1 octombrie 2022, sărbătorind muzica, cultura și divertismentul latino pe parcursul săptămânii cu spectacole exclusive, conversații unice, ateliere, prezentări, evenimente și experiențe exclusive. pentru fani. Pentru mai multe informații despre Billboard Latin Music Week și pentru a finaliza înscrierile, vizitați billboardlatinmusicweek.com.

Pentru cele mai recente știri despre Billboard Latin Music Awards, puteți urmări evenimentul pe Telemundo.com/PremiosBillboard și prin intermediul rețelelor sociale:

Premiile Billboard pentru Muzică Latină

Comunicat de presa al Telemundo

Sursa foto thestar.com