Publicat: 31 Martie, 2018 - 21:28
Share

Peste 40 de oameni ai A.N. „Apele Române” împreună cu reprezentanții IJSU și IJJ au acționat pentru protecția digului de vest al lacului Suhaia, acesta fiind protejat împotriva eroziunilor pe o distanță de peste 500 m.

 

Având în vedere deversarea coronamentului digului de vest al lacului Suhaia, pe o lungime totală de aproximativ 100 m, au fost create deversoare din folie de polietilenă, material geotextil și saci umpluți cu nisip, care să protejeze corpul digului împotriva eroziunilor.

De asemenea, pe o lungime de aproximativ 200 m au fost create supraînălțări punctuale ale coronamentului digului formate din ţăruşi, dulapi de lemn şi saci umpluţi cu nisip pentru dirijarea apei pe deversoarele create.

 

Astăzi, 31 martie 2018, la acumularea Suhaia acționează următoarele forțe și mijloace de intervenție ale A.N. „Apele Române”:

-           40 oameni FIR – S.G.A. Argeș, S.G.A. Teleorman, S.G.A. Giurgiu;

-           200 m hidrobaraje montate pe digul de est pentru protejarea drumului de acces spre stația de pompare (alți 600 m sunt disponibili la fața locului);

-           25.000 saci;

-           400 pari;

-           50 mc dulapi de lemn;

-           cinci suluri de material geotextil;

-           opt  suluri folie de polietilenă;

-           două ATV -uri (S.G.A. Olt și S.G.A. Brașov);

-           un buldoexcavator;

-           un autotrailer;

-           două autobasculante;

-           o șalupă;

-           două autoutilitare FIAT;

-           două motopompe de mare capacitate – S.G.A. Mureș.

 

La momentul actual, nivelul în lacul de acumulare Suhaia înregistrează o tendinţă de uşoară scădere (1 – 2 cm), debitul afluent în acumulare fiind evacuat prin funcționarea celor zece motopompe ale IGSU, două motopompe de mare capacitate ale A.N. „Apele Române”, prin stația de pompare ANIF cu două pompe, precum și prin descărcătorii suplimentari amenajați de specialiștii ANAR.

 

Reamintim faptul că prin deversarea coronamentului digului de vest al lacului Suhaia nu sunt puse în pericol zone locuite, casele fiind situate la o distanţă de peste 1 km şi o diferenţă de nivel de aproximativ 2m, la ora actuală fiind afectate doar terenuri necultivate din incinta Seaca - Zimnicea amonte.

 

Acţiunile de intervenție și monitorizare vor continua şi în zilele următoare, în permanenţă, o echipă formată din specialiști A.N.A.R. fiind prezentă la faţa locului, coordonată de conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor și a A.N. „Apele Române”.

Localizare: 

Geolocation is 43.7166667, 25.25

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: