6 iulie 2022

Intervenţiile pompierilor, în ultimele zile

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:
* Acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 32 de situaţii
* Acordarea primului ajutor şi asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier, produs pe A1

Accidentul a avut loc duminică dimineaţa, la km 46 al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers spre capitală. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

A fost implicat un singur autoturism, găsit de pompieri în afara părţii carosabile. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, cu excoriaţii minore a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului. Pompierii au asigurat măsurile PSI.
* Stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Ianculeşti

Incendiul a avut loc sâmbătă seară, pe un teren viran. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spaţii deschise.

* Acordarea primului ajutor unui bărbat, în urma unui accident produs în gospodărie

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului, într-o gospodărie din satul Teişori. Un bărbat din localitate a avut nevoie de ajutor după ce s-a accidentat în timp ce lucra în grădină, folosind o motosapă. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, prezenta o plagă şi o fractură închisă la piciorul stâng. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD Mihăileşti, care i-a acordat primul ajutor. Paramedicii l-au transportat, de urgenţă, la spital.

În continuare, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice