Publicat: 3 Noiembrie, 2013 - 18:43

Intesa Sanpaolo Bank România, subsidiară a Grupului Intesa Sanpaolo, a încheiat un parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). În baza acestei convenţii, banca finanţează achiziţiile de locuinţe finalizate prin programul ANL „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii” prin acordarea de credite ipotecare persoanelor fizice, inclusiv cele prin Programul Prima Casă.

Astfel, banca verifică eligibilitatea şi acordă credite persoanelor fizice în condiţiile propriilor norme de creditare, iar ANL asigură colaborarea cu autorităţile publice locale şi/sau centrale.

Actualii chiriaşi care, potrivit reglementărilor legale (Legea nr. 152/1998, H.G. nr. 962/2001 cu modificările şi completările ulterioare), au dreptul să cumpere locuinţele construite de ANL după o perioadă de închiriere de minimum un an au posibilitatea să aleagă din oferta de finanţare a Intesa Sanpaolo Bank un credit ipotecar cu zero comision de administrare şi fără asigurare de viaţă sau un credit Prima Casă pentru care venitul minim necesar este de 800 de lei.

“Convenţia încheiată cu ANL reprezintă încă un pas important făcut de Intesa Sanpaolo Bank în cadrul politicii noastre de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor şi de a le facilita sau susţine în demersul de achiziţionare a unei case” a declarat Stefano Burani, Director General Adjunct şi Chief Business Officer (CBO) Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank oferă o gamă largă de soluţii financiare pentru clienţii săi persoane fizice. Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile oferite sunt disponibile pe www.intesasanpaolobank.ro, în orice unitate Intesa Sanpaolo Bank sau la numărul gratuit 0800 800 888.

Agenţia Naţionala pentru Locuinţe este o instituţie de interes public, cu personalitate juridică, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publică, înfiintaţă în baza prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.


Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este lider în Italia pe toate segmentele de business (retail, corporate şi private banking). Grupul are o prezenţă semnificativă în Europa Centrală şi de Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, cu peste 1.500 de unităţi si 8.3 milioane de clienţi ai subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 ţări din regiune. Mai mult, Intesa Sanpaolo are o reţea internaţională în 30 de ţări.