Publicat: 13 Decembrie, 2017 - 12:19

Intesa Sanpaolo a finalizat formalitățile privind transferul anumitor active și pasive de la fosta sucursală din România a Veneto Banca, inclusiv rețeaua de 19 unități, către nou-înființata Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

Ca urmare a acestui transfer, Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București are acum în portofoliu credite și toate depozitele constituite la Veneto Banca în România. De asemenea, angajații Veneto Banca au fost transferați către Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București.

Foștii clienți ai Veneto Banca pot beneficia acum de soliditatea și încrederea conferite de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent acum în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA (30 de unități) și Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București (19 unități).

Această tranzacție face parte din contractul semnat la 26 iunie 2017 de către Intesa Sanpaolo cu lichidatorii Banca Popolare di Vicenza și Veneto Banca în Italia.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro și lider în Italia, cu o rețea de 5.700 de unități care deservesc 20 de milioane de clienți în 40 de țări din toată lumea.
În România, Intesa Sanpaolo se adresează în special clienților corporate și IMM. Finanțează antreprenori locali și străini care doresc să își crească afacerea, dându-le acces nu doar la produsele și serviciile locale, dar și la oferta globală a unuia dintre cele mai solide grupuri financiare din lume.