Publicat: 5 August, 2013 - 13:02

În baza convenţiei semnate recent cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), Intesa Sanpaolo Bank oferă în prezent clienţilor cu activitate în agricultură, atât persoane fizice, cât şi juridice, credite pentru finanţarea capitalului de lucru, în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) – Campania 2013.

Aceste credite sunt în valoare de 90% din suma aferentă SAPS şi se rambursează în momentul încasării subvenţiilor în conturile fermierilor. Până la încasarea acestor sume, clientul nu trebuie să plătească nici rate de credit şi nici dobânzi. Structura de preţ constă în dobândă formată din indicele ROBOR 6 luni + 3,95% şi un comision de acordare de 1%, iar garanţia principală o constituie cesionarea sumelor de încasat de la APIA.

“În strategia noastra comercială agricultura are o pondere substanţială. Ne-am propus şi am reuşit ca şi în 2013 să fim printre primele bănci locale ce pun la dispoziţia fermierilor credite conform programului SAPS. Ştim că în agricultură este vital să ai banii exact atunci când ai nevoie de ei, de aceea venim în întâmpinarea partenerilor noştri care activează în acest sector prin oferirea în mod prompt a acestui tip de credit”, declară Stefano Burani, Director General Adjunct (Chief Business Officer).

Pe lângă acest produs, Intesa Sanpaolo Bank are o ofertă completă de finanţare în acest domeniu, ce cuprinde credite pentru susţinerea activităţilor curente, finanţări pentru orice gen de investiţii specifice sectorului agricol sau co-finanţare a proiectelor derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Produsele sunt special concepute pentru a răspunde nevoilor identificate în rândul clienţilor şi beneficiază de condiţii de creditare avantajoase, perioadă de graţie extinsă sau grafice de rambursare flexibile ce ţin cont de sezonalitatea din agricultură.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaţionale, printre liderii din Europa, ce oferă servicii pentru 20 milioane de clienţi. Grupul este prezent în Europa Centrală şi de Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, cu peste 1.500 de unităţi ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 ţări din regiune. Pe piaţa locală, Intesa Sanpaolo Bank are o reţea naţională de 78 de unităţi şi active totale de peste 5 miliarde lei.