Publicat: 31 Octombrie, 2017 - 11:38

Intracom Telecom, un furnizor global de soluții si sisteme de telecomunicații a carui filiala in Romania este Intrarom, a anunțat astăzi că împreună cu MGTS, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din țările CSI, membru al Grupului MTS, au testat cu succes Platforma virtualizata de servicii Wi-Fi a Intracom Telecom, ceea ce face ca MGTS să fie unul dintre primii operatori care adopta astfel de tehnologii pentru clienții lor corporativi.
 
Implementarea pilot a fost realizată in centrul de testare al MGTS, unde platforma virtualizată de servicii Wi-Fi a Intracom Telecom, valorificand performanta tehnologiilor SDN & NFV, a furnizat funcții virtuale de rețea (VNFs) prin intermediul punctelor de acces Wi-Fi utilizate în rețeaua MGTS. Clienții MGTS pot extinde acum funcționalitatea echipamentelor Wi-Fi existente on-premise, beneficiind de funcții precum implementarea rapidă a serviciilor de rețea, automatizarea completa a managementului și accesul la istoricul serviciilor de date folosite, prin intermediul unei interfețe web prietenoase, special concepute.

Clienții corporativi MGTS pot monitoriza consumul de trafic pe Internet în orice moment și, dacă este necesar, pot modifica regulile de utilizare pentru oaspeții și angajații lor. Acest lucru este deosebit de interesant pentru organizațiile cu rețele distribuite geografic, în timp ce echipele IT pot ajusta și actualiza imediat serviciile necesare în una sau mai multe ramuri simultan.

"Tehnologiile de virtualizare, astăzi, par a fi opțiunea cea mai profitabilă și mai promițătoare atât pentru operatori, cât și pentru abonații acestora. Soluțiile pe care le-am testat și pe care planificăm să le desfășurăm in anul viitor, vor permite clienților corporativi ai MGTS să-și extindă propriile rețele și să dezvolte servicii suplimentare de tip Wi-Fi cu investiții minime ", a comentat dl Alexander Trokhin, directorul tehnic al PJSC MGTS.

Dl. Spyros Sakellariou, managerul portofoliului SDN / NFV al Intracom Telecom, a adăugat: "Intracom Telecom a investit în domeniul SDN & NFV în ultimii 3 ani. Soluția pe care am dezvoltat-o este unică în întreaga lume și permite companiei MGTS să-și valorifice infrastructura Wi-Fi existentă prin furnizarea de servicii suplimentare clienților săi. Suntem bucuroși că acest "Proof of Concept" de succes din centrul de testare MGTS a dovedit capabilitățile și avantajele soluției noastre într-un mediu de rețea real".
Este demn de remarcat faptul că o implementare live a platformei de virtualizare a serviciilor Wi-Fi este planificată pentru 2018.

Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, care activează de peste 40 de ani pe piață. Intracom Telecom dezvoltă soluții inovatoare în domeniile small-cell, transmisiuni wireless și acces wireless de bandă largă, implementând cu succes în întreaga lume sistemele sale radio point-to-point și point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP. Mai mult, societatea oferă un portofoliu competitiv de soluții software generatoarea de venituri pentru operatorii telecom și o gamă completă de servicii IT&C, concentrându-se inclusiv asupra unor domenii precum Big Data, rețele convergente sau cloud computing de tip privat, public sau guvernamental. Compania investește susținut în activitatea de cercetare-dezvoltare, dezvoltând produse de ultimă generație și soluții integrate capabile să asigure îndeplinirea cu succes a cerințelor clienților. Peste 100 în mai mult de 70 de țări la acest moment au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultimă generație. Compania are peste 1.800 de angajați și deține subsidiare în Europa, Rusia și CSI Orientul Mijlociu și Africa, Asia și America de Nord. Pentru mai multe informații, vizitați www.intracom-telecom.com

Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pietei de telecomunicatii din România, şi în prezent are aproximativ 275 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate si solutii pentru utilităţi şi bănci, precum si productia de echipemante de telecomunicaţii.