Publicat: 16 Noiembrie, 2019 - 18:28
Share

În obsesia lui Werner pentru desființarea PSD se regăsește esența doctrinei totalitare: puterea se păstrează prin anihilarea adversarului. Simplu.

N-avem  de ce să ne ferim de cuvinte. Așa au procedat și Hitler, și Stalin. Așa s-au născut lagărul și gulagul. Și tot așa a apărut canalul în România. Pentru exterminarea adversarilor politici.

Această lege de bază a oricărei dictaturi a fost readusă în viața țării de turnătorul Băsescu-Petrov imediat ce a preluat puterea. Canal nu mai exista, dar pușcării sunt destule. Primul anihilat a fost Adrian Năstase - adversarul politic cel mai periculos  al clanurilor de interese reprezentate de Băsescu-Petrov. Cum ar fi fost opoziția la turnătorul Băsescu cu un Adrian Năstase în fruntea PSD? Și politician activ în societate? Se mai putea desfășura Statul paralel în voie? Poate ne răspunde Ionuț Matei…

Se spera că anihilarea lui Năstase va duce la dispariția PSD. N-a fost așa. Și atunci a fost înscăunat Werner, un fel de Băsescu-Petrov mai rudimentar, pentru a desăvârși opera începută de  acesta. Dacă vom rememora multe dintre pățaniile PSD din ultimii 15 ani, vom constata că acest partid a fost mitraliat cu o ură inimaginabilă din toate direcțiile. Este singurul partid la care, în acest răstimp, doi foști președinți de partid au făcut sau fac pușcărie, un al treilea este trimis în judecată pentru „crime împotriva umanității”(!),  un al patrulea a scăpat pentru că era sub fusta licuriciului, iar un altul pentru că s-a repliat în sufrageria Statului paralel. Niciodată în ultimul secol, în România, unui partid democratic nu i s-a trimis în pușcărie 3 lideri naționali în 15 ani! Plus alți zeci de lideri locali, îndeosebi acolo unde tandemul pesedist președinte CJ și primar reședință de județ aveau o autoritate și notorietate de nezdruncinat (Argeș, Olt, Constanța, Iași etc), încât numai cătușele i-au putut clinti din viața politică.

Acum, pentru PSD, lovitura de grație este pregătită din 3 direcții: a) pierderea prezidențialelor cu ajutorul tabletelor STS (care vor  intra când și cât trebuie  în rolul pentru care au fost făcute); b) provocarea unei degringolade interne soldată cu debarcarea Victoriei Dăncilă și preluarea conducerii totale de către divizia acoperiților și c) deschiderea dosarelor penale deja anunțate pe numele foștilor membri ai guvernului Dăncilă.

Puturosul care dă din gură. Lucrurile nu sunt de glumă. Desfășurarea campaniei pentru prezidențiale a scos  la lumină faptul că distrugerea PSD este un program politic mai vechi, iar Werner a fost pus președinte acum 5 ani exclusiv pentru a îndeplini această misiune. A fost ales pentru puturoșenia și dorința lui de a trăi cât mai confortabil, trebuind să facă în schimb doar un singur lucru: să desființeze PSD, cu toate mijloacele. Era omul perfect pentru așa ceva. Incapabil să gândească sau să producă vreun proiect major, fostului profesor suplinitor din Agnita i s-a dat tema ronțăitului fără sfârșit despre „penali”, „comuniști”, „guvern eșuat” etc.  De aceea nici n-a făcut altceva și nici nu are vreo spaimă că-l va trage cineva la răspundere. A și spus că „în ultimii doi ani nu am mai avut vacanțe deloc, fiindcă am stat să păzesc România de pesediști”. Acesta a fost singurul lui rol de președinte și pentru asta i s-au pus la dispoziție banii, puterea  și tot luxul.

In ziua în care a fost votată moțiunea de cenzură, primul cuvânt rostit de acest președinte Zero în declarația oficială de presă a fost ca un raport cu mâna la chipiu: „Rezolvat!”. Îndeplinise misiunea cea mai grea, de a scoate de la putere un guvern legitim, aflat în mandatul obținut prin vot popular. Omul se dăduse de gol că asta e misiunea lui încă din primele săptămâni de după alegerile din 2016, când îl chemase la Cotroceni pe Tăriceanu,  cerându-i să trădeze alianța cu PSD și să schimbe majoritatea. Tăriceanu n-a acceptat atunci, dar, după ce i s-a arătat pisica, a cedat, trădând la prima ocazie. Este rețeta pe care turnătorul Băsescu - Petrov o aplicase de două ori împotriva PSD,  instalându-și „guvernul său”  nu în urma votului popular, ci prin trădările PUR (2005) și UNPR - Oprea (2009).

Dăncilă a încurcat socotelile. În cei 3 ani de când PSD a intrat la guvernare, președintele Zero n-a avut altceva în cap decât  să-și îndeplinească  misiunea distrugerii acestui partid.  Piatra cea mai grea care-i stătea în cale a fost Dragnea. A rezolvat-o cu ajutorul umbrelor din Statul paralel, trimițându-l la pușcărie.

După rezolvarea lui Dragnea, Werner cam rămăsese fără aer, dar  trebuia să hârâie din nou placa despre scoaterea „penalilor” din viața politică. Împotriva lui Dăncilă n-a mai fost posibil un dosar pentru corupție. Dar era obligatoriu ca Dăncilă să fie cercetată penal, aceasta fiind rețeta verificată și cea mai sigură pentru anihilarea adversarilor. Și atunci a primit foaia de atac pe o altă temă pompoasă: siguranța  națională.

Nici nu se instalase bine Dăncilă  la Palatul Cotroceni, că au și început niște critici de alt tip, făcute în  limbajul securității și care trimeteau  la alt tip de infracțiuni: Dăncilă este „risc” pentru țară, este „o vulnerabilitate”, politica sa „afectează siguranța națională” etc. Pentru aceste motive, Werner  i-a și cerut demisia de vreo 9 ori într-un an, adevărat record mondial!  Sasul se ținea cu îndărătnicie de misiunea care i s-a dat. Campania lui  pregătea  opinia publică  pentru un dosar penal făcut premierului pe altă temă decât corupția. Și dosarul a apărut: pentru înaltă trădare! Țucălarul Sică Mandolină, liderul unui partid pentru care turnătoria la procuratură (de la Mona Muscă încoace) și la Înalta Poartă este principalul instrument  politic, a semnat cu grăbire respectivul document.  În sfârșit, premierul Dăncilă intra astfel în liga „penalilor”, adică pe terenul exersat de Werner.  Dar, ca prin minune, dosarul de trădare a eșuat. Dar nici n-a speriat-o pe Dăncilă, care a cutezat – curată nesimțire! - să-l contra-candideze pe Werner. Urmarea se vede: acum, pentru Viorica Dăncilă  se încearcă un dosar penal pe tema …ceasului de la mână! Ca și un altul, mai baban, pentru subminarea economiei naționale!

Eticheta de „penal” a fost instrumentul pe care Statul paralel l-a pus de 15 ani încoace  la dispoziția a turnătorului Băsescu-Petrov și, apoi, a  președintelui Zero pentru lichidarea adversarilor politici și  a acestui PSD greu de învins.

La vot, ca la revoluție. La recenta conferință de presă de la sediul PNL, pe Werner l-a luat gura pe dinainte, recunoscând ca un frei herr că cea mai mare realizare a sa de președinte de țară este… „înlocuirea puterii pesediste", respectiv demiterea guvernului Dăncilă. A pronunțat cuvântul „pesediști” și derivate de 78 de ori în numai o oră.

Dar lucrurile nu se opresc aici pentru că omul e obsedat. Se derulează eforturi imense pentru ceea ce Werner numea „intrarea în istorie a PSD”. În acest scop,  preocuparea principală a guvernului dinastic „Ludovic I”  nu este una de administrare a țării, ci una politică – de a oferi muniție penală pentru arestarea capilor PSD, majoritatea foști miniștri.

Lucrul acesta a devenit foarte vizibil joia trecută, odată cu ieșirea la rampă a acestei forme de viață numită Cîțu, care „s-a dat în fapt”, cum se spune. Semnalasem aici cu multe zile înainte de ieșirea lui Selfi că toate declarațiile noilor guvernanți prevestesc arestarea în masă a foștilor guvernanți. Era evident că diatribele despre moștenirea dezastruoasă, găurile în buget, evaporarea visteriei ș.a. nu erau o propagandă gratuită, ci  o pregătire a terenului astfel ca lumea să nu fie surprinsă când în câmpul tactic se vor depune plângerile penale împotriva foștilor miniștri.

De altfel, noul ministru de Finanțe anunța cu privirea-i oțelită, chiar în ziua preluării funcției, că urmează „etapa demonstrării ilegalităților și falsurilor în situațiile întocmite de fostul Guvern”. Și omul,  de când s-a instalat la minister, a lucrat exclusiv la această „etapă”, prezentând după numai 6 zile  niște concluzii aiuristice scrise dinainte. Iată câteva din afirmațiile ministrului Selfi:

Transferul banilor de la investiții către baroni, a fost premeditat de PSD de la bun început, a existat un buget paralel. Bugetul național a fost schimbat după plac și transformat într-un instrument de partid. Teodorovici știa că banii nu erau pentru investiții, ci pentru interese de partid. Vom încerca sa îi facem pe ei (foștii guvernanți de la PSD –n.n.) să plătească. Luăm în calcul formularea unei plângeri penale. A fost subminare a economiei naționale. Studiem posibilitatea sesizării organelor penale în legătură cu constituirea unui grup financiar organizat în domeniul financiar”.

Ministrul Selfi, om cu capul mic și în care creierul se simte lejer,  a sugerat fără să vrea direcția de atac ce i-a fost indicată pentru viitorul dosar penal. E vorba despre  Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. În această lege, la capitolul „Infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție”, în art.13, se arată: „Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid (…)  și care folosește influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”. Așa se explică afirmația aberantă a lui Self, că „bugetul țării a fost folosit pentru interese de partid”. (Este același articol de lege folosit în premieră împotriva lui Adrian Năstase, cap de serie printre trofeele Statului securist, a cărui condamnare a inaugurat o pagină neagră în istoria justiției române, similară cu aceea din vremea bolșevismului pur și dur  al anilor 50).

Lucrurile nu sunt de glumă pentru societatea românească. Și, în primul rând, pentru PSD. Acest partid a trăit cu iluzia că, dacă oferă funcții la acoperiți și la slugile licuriciului și dacă stă la pomana porcului sau se culcă pe aceeași canapea cu hidra securistă poate trăi liniștit. Se vede treaba că nu e deloc așa. Iar acum i se pregătește scadența finală.

Dacă nu se trezește în aceste câteva zile de campanie și nu se va ridica să meargă la vot ca la revoluția din decembrie, poporul va trebui după 25 noiembrie să-și înceapă diminețile strigând „Heil!”. Sau, după caz,  un spumos „gutute-n morgen”  din partea celor mai curajoși.

 

 

Topic: 

Format: