Publicat: 20 Noiembrie, 2020 - 09:34
Share

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina sa de internet, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de "Întrebări frecvente" referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate la alegerile parlamentare din acest an.

Rubrica oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă sau la secţie, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secţiilor de votare organizate în străinătate şi importanţa respectării măsurilor de siguranţă sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

Totodată, MAE precizează că în cadrul secţiunii menţionate anterior sunt disponibile toate informaţiile necesare exercitării votului în afara ţării la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte votul la secţie, MAE reaminteşte că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la secţiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile - sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020. Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie 2020 de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin Hotărârea nr. 26/2020, înfiinţarea a 748 de secţii de votare în străinătate pentru acest proces electoral.

Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an - http://www.mae.ro/node/52162.

Tag-uri Institutii: