5 februarie 2023

Întrevedere a ambasadorului român Gabriela Dancău cu primarul Romei Roberto Gualtieri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, a avut la 23 ianuarie 2023 o întrevedere cu primarul Romei, Roberto Gualtieri.

Cu acest prilej, a fost confirmat gradul excelent de integrare a comunităţii române din Italia şi contribuţia acesteia la dezvoltarea societăţii-gazdă.

Cei doi au explorat posibilităţile de cooperare în varii domenii între administraţiile celor două capitale, Bucureşti şi Roma. De asemenea, au trecut în revistă noi căi de întărire a colaborării dintre Primăria Roma şi Ambasada României în plan cultural şi social în perioada imediat următoare.

Printre proiectele care vor marca agenda culturală a misiunii diplomatice, cu implicarea Primăriei Roma, menţionăm inaugurarea în cursul acestui an a expoziţiei arheologice despre Tezaurul Dacic la Termele lui Diocleţian şi inaugurarea unei plăci comemorative dedicate muzicologului de origine română Roman Vlad.

Ambasadorul român Gabriela Dancău a urat succes în demersurile întreprinse de Primăria Roma pentru organizarea Jubileului şi pregătirea candidaturii Romei la EXPO2030, evenimente majore cu impact pozitiv inclusiv pentru cetăţenii români care trăiesc în zona metropolitană a Romei.

Sursa foto Ambasada României în Italia