30 iunie 2022

Întrevedere a ministrului apărării naţionale cu omologul din Macedonia de Nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 15 iunie, ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul din Macedonia de Nord, Slavjanka Petrovska, în marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, de la Bruxelles. Agenda discuţiilor dintre cei doi înalţi oficiali a vizat, pe lângă problematicile de pe agenda curentă a NATO, şi tematica bilaterală, respectiv oportunităţile consolidării şi extinderii relaţiei de cooperare în domeniul apărării.

Totodată, cei doi miniştri au evidenţiat importanţa continuării proiectelor comune în cadrul formatelor regionale la care cele două state sunt parte. A fost abordată, de asemenea, importanţa regiunii Balcanilor de Vest, atât în contextul NATO, cât şi al UE, precum şi sprijinul ţării noastre pentru accederea Republicii Macedonia de Nord la Uniunea Europeană.

La finalul discuţiilor, miniştrii Dîncu şi Petrovska au reconfirmat angajamentul reciproc pentru dezvoltarea cooperării în domeniul apărării atât în context bilateral, cât şi multinaţional, agreând importanţa consolidării dialogului politico-militar.