29 septembrie 2022

Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu preşedintele Comitetului de Apărare şi Securitate al Parlamentului Georgiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 6 iulie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întrevedere cu preşedintele Comitetului de Apărare şi Securitate al Parlamentului Georgiei, Irakli Beraia.

Întrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de a evidenţia nivelul excelent al dialogului româno-georgian în domeniul apărării, iar în acest context, oficialul român a reiterat importanţa continuării proiectelor comune pe palierul politico-militar, reliefând rezultatele foarte bune obţinute până acum.

Cei doi oficiali au discutat stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, cooperarea NATO – Georgia, reconfirmată la Summit-ul NATO de la Madrid şi efectele războiului de agresiune dus de Rusia în Ucraina, cu efecte multiple în regiunea Mării Negre.

În context, secretarul de stat a reiterat sprijinul pe care România îl oferă Georgiei, atât în ceea ce priveşte aspiraţiile euroatlantice, dar şi în demersurile de aderare la Uniunea Europeană.

În încheiere, ambele părţi au agreat asupra necesităţii menţinerii unui dialog constant, în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării asumate atât în context bilateral, cât şi multinaţional.

Biroul de presă

Sursa foto Ministerul Apararii