Publicat: 14 Martie, 2019 - 15:11
Share

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut joi, 14 martie 2019, o întrevedere cu André Antoine, președintele Parlamentului regiunii Valonia, însoțit de o delegație de reprezentanți regionali. Din delegația oficială au făcut parte Olivier Destrebecq, secretar al Parlamentului regiunii Valonia, Dimitri Fourny, președintele Partidului Centrul Democrat Umanist, Frédéric Janssens, secretar general al parlamentului valon, Pierre-André Rixhon, responsabil Serviciu relații internaționale, și Eric Poppe, delegat general al Valoniei-Bruxelles la București.

Președintele Senatului a evidențiat tendința ascendentă a schimburilor comerciale România-Belgia, subliniind rolul semnificativ pe care îl are comunitatea de cetățeni români rezidenți în această țară în consolidarea relațiilor economice bilaterale. Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu a transmis dorința părții române de a încuraja diversificarea investițiilor belgiene în România în agricultură, energie regenerabilă și telecomunicații.

Președintele Senatului a exprimat aprecieri pentru cooperarea descentralizată între orașele și comunele din România și Belgia, aceste relații care s-au stabilit între comunități reprezentând o oportunitate de consolidare a contactelor interumane, schimburi culturale, transfer de bune practici și multiplicare a inițiativelor de cooperare. De asemenea, înaltul demnitar român a exprimat aprecieri pentru succesul ediției din 2019 a Festivalului Internațional de Artă Europalia, prin care România își promovează în Belgia patrimoniul cultural artistic.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: