Publicat: 7 Iunie, 2018 - 17:50
Share

Comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, a dialogat miercuri, 6 iunie 2018, cu toți cei interesați de viitorul educației, culturii și al spațiului european, în cadrul unui eveniment organizat de Comisia Europeană și Europuls și sprijinit de Universitatea din București.

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a exprimat angajamentul ferm al Universității pentru sprijinirea și implicarea în cadrul proiectului rețelei universităților europene: „Credem că prin întărirea unor parteneriate între universități, parteneriate care își propun să promoveze calitatea educației și o activitate de cercetare de înaltă ținută, vom reuși să contribuim la o Europă mai bună, mai competitivă. (…) Europa este, înainte de toate, un spațiu al valorilor, al culturilor și al principiilor comune. Cred că suntem cu toții datori să educăm tinerii în spiritul respectului față de adevăr, al toleranței, al valorilor democratice și al statului de drept.”

Venirea comisarului Tibor Navracsics la București a prilejuit și o întrevedere între acesta și reprezentanții conducerii Universității din București. Rectorul Mircea Dumitru a înmânat comisarului Tibor Navracsics apelul lansat de Universitatea din București la sfârșitul lunii aprilie și semnat de peste 1.100 de persoane.

Totodată, a fost lansată invitația către reprezentanții Comisiei Europene de a participa la dezbaterile pe care Universitatea din București le va iniția începând cu această toamnă și care urmăresc un dialog asupra problemelor și a soluțiilor pentru modernizarea educației și a cercetării.

La rândul său, comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, a accentuat nevoia unei cooperări strânse și a apreciat inițiativele menționate în cadrul discuțiilor, exprimându-și deschiderea pentru dialog și colaborarea cu membrii comunității Universității din București.

Tag-uri Nume: