5 februarie 2023

Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Ucrainei în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a primit în dimineaţa zilei de miercuri, 18 ianuarie, la ora 9.15, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, vizita ambasadorului Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

Agenda discuţiilor a cuprins aspecte de actualitate privind situaţia de securitate, dar şi sprijinul multidimensional acordat de România Ucrainei. În acest context, ministrul apărării naţionale a reiterat poziţia fermă a României în ceea ce priveşte importanţa continuării sprijinului internaţional acordat Ucrainei atâta timp cât va fi nevoie.

Ministrul Tîlvăr a condamnat acţiunile nediscriminatorii de lovire a infrastructurii civile de către forţele Federaţiei Ruse, menţionând tragicul eveniment din oraşul Dnipro, din 15 ianuarie 2023, soldat cu un număr mare de victime din rândul populaţiei civile.

Oficialul român a reiterat importanţa menţinerii dialogului constant între ministerele apărării din România şi Ucraina, exprimând deschiderea părţii române pentru continuarea discuţiilor în ceea ce priveşte problematica complexă de securitate şi apărare din regiunea Mării Negre.

În contextul tragicului incident aviatic care avut loc lângă Kiev în această dimineaţă, ministrul Angel Tîlvăr a transmis condoleanţe guvernului şi poporului ucrainean pentru pierderea vieţii ministrului de interne, Denys Monastyrskiy, precum şi a altor persoane aflate la bordul elicopterului, dar şi la sol.

Biroul presă

Sursa foto Senat