30 iunie 2022

Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ministrul francez al forţelor armate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut marţi, 14 iunie, în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, o întrevedere cu noul ministru francez al forţelor armate, Sebastien Lecornu.

Agenda de discuţii a inclus subiecte referitoare la cooperarea bilaterală, precum şi în cadrul NATO şi UE, cu accent pe eforturile aliate de consolidare a posturii de descurajare şi apărare de pe flancul estic al Alianţei, Noul Concept Strategic al NATO şi deciziile importante care urmează să fie luate în perioada următoare, în cadrul reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, respectiv Summit-ul NATO de la Madrid.

De asemenea, ministrul român al apărării a reiterat aprecierea pentru eforturile Franţei, în calitate de naţiune cadru, pentru constituirea grupului multinaţional de luptă din România, punctând importanţa demersului pentru securitatea întregii Alianţe.

În ceea ce priveşte colaborarea în cadrul Uniunii Europene, au fost salutate rezultatele pozitive înregistrate de Franţa pe timpul Preşedinţiei Consiliului UE, care urmează să se încheie la finalul acestei luni, cu repere importante pentru consolidarea rolului Uniunii.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate regională, manifestând sprijinul constant pentru Ucraina.

La finalul întrevederii, cei doi miniştri au semnat, în prezenţa prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, o scrisoare de intenţie privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forţelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generaţie, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

Sursa foto Guvern