30 iunie 2022

Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul italian

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat luni, 20 iunie, la un dejun de lucru oferit de omologul italian, Lorenzo Guerini, în marja vizitei pe care oficialul român a efectuat-o la Bolzano pentru ceremonia de inaugurare a monumentului dedicat soldaților români căzuți pe teritoriul Italiei în timpul Primului Război Mondial.

Agenda discuțiilor a inclus aspecte legate de cooperarea în cadrul NATO, cu accent pe prioritățile aliate în pregătirea Summit-ului de la Madrid, din 29 și 30 iunie, precum și subiecte referitoare la cooperarea în cadrul UE, în context bilateral și regional.

Ministrul român al apărării a subliniat relațiile foarte bune existente între armatele celor două țări adresând, în acest context, mulțumiri omologului italian pentru prezența Italiei la misiunile de poliție aeriană întărită de pe teritoriul României și în Marea Neagră, respectiv prezența portavionului Cavour în Marea Mediterană, „o contribuție importantă a Italiei în cadrul măsurilor de asigurare și consolidare a posturii colective”.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesității intensificării coordonării și consultărilor bilaterale, având în vedere actualele provocări la adresa mediului de securitate.

Tot în marja vizitei, ministrul Vasile Dîncu s-a întâlnit, la biserica ortodoxă română din Bolzano cu reprezentanți ai comunității românești din acest oraș.

Sursa foto Guvern