Publicat: 5 Aprilie, 2019 - 13:36
Share

În marja Reuniunii miniştrilor apărării în format B9 de la Varşovia, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit vineri, 5 aprilie, cu omologul polonez, Mariusz Blaszczak, ocazie cu care au fost abordate aspecte de interes comun privind cooperarea cu Polonia, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat.

Pe agenda de discuţii au figurat teme precum consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, contribuţia comună la întărirea Prezenţei Aliate Avansate, respectiv perspectivele consolidării rolului UE pe dimensiunea de securitate şi apărare.

Cei doi miniştri au evidenţiat evoluţia pozitivă a Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Ministrul Leş a subliniat rolul major al României şi Poloniei, ca state promotoare ale Iniţiativei B9, în coagularea unei poziţii unitare, coerente a aliaţilor estici care să fie promovată în comun pe agenda NATO.

Totodată, oficialul român a evidenţiat progresele realizate în exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE, cu accent pe promovarea iniţiativelor europene în domeniul securităţii şi apărării - Cooperarea structurată permanentă şi Fondul European de Apărare.

Biroul de presă al MApN

Tag-uri Institutii: