30 septembrie 2022

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanţii companiei Nokian Tyres

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit, la Palatul Victoria, o delegaţie a companiei Nokian Tyres. Cu această ocazie, a fost prezentată viziunea Guvernului privind importanţa acordată investiţiilor pentru dezvoltarea economică a României şi sprijinul acordat mediului de afaceri.

În acest sens, dialogul a vizat pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiţii şi deschiderea manifestată faţă de nevoile de relocare a capacităţilor industriale de producţie ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, dar şi din zona Asiei.

Guvernul este angajat în accelerarea demersurilor de aderare la OCDE, cea mai puternică organizaţie care reuneşte economii reprezentând 90 la sută din investiţiile străine directe la nivel global.

„România a început deja procesul de adoptare a standardelor OCDE, care, alături de implementarea reformelor din PNRR, vor transforma administraţia publică şi vor facilita funcţionarea mediului de afaceri la un nivel optimizat. Am demonstrat că frontierele externe ale Uniunii Europene sunt bine păzite de România şi astfel am arătat că suntem capabili să ne asumăm şi protejarea frontierelor Spaţiului Schengen, ceea ce reprezintă cu siguranţă un atu suplimentar în atractivitatea noastră pentru investitori”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Biroul de presă al Guvernului

Sursa foto Guvern