24 ianuarie 2022

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu Reprezentantul Special al Prim-ministrului Poloniei pentru sprijinirea reformelor din Republica Moldova, Adam Eberhardt

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut astăzi, 21 octombrie 2021, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Prim-ministrului Poloniei pentru sprijinirea reformelor din Republica Moldova, Adam Eberhardt, care efectuează o vizită la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au analizat relaţiile României şi Poloniei cu Republica Moldova, cu accent pe consolidarea cooperării sectoriale şi asistenţei pentru dezvoltare acordată Republicii Moldova. De asemenea, au aprofundat modalităţile concrete de cooperare româno-poloneze în vederea sprijinirii cât mai eficiente a procesului de reforme din R. Moldova. Şi de această dată s-a remarcat obiectivul comun vizând intensificarea sprijinului şi coordonării României şi Poloniei în avansarea parcursului european al Republicii Moldova.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat susţinerea fermă a României pentru agenda de reforme a Guvernului de la Chişinău şi a prezentat acţiunile întreprinse de autorităţile române în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, a subliniat interesul şi demersurile active ale părţii române pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova, în special în contextul regional actual dificil.

De asemenea, cei doi oficiali au efectuat un schimb mai amplu de vederi cu privire la situaţia regională de securitate care a evidenţiat convergenţa poziţiilor României şi Poloniei privind stadiul şi perspectivele provocărilor de securitate, precum şi potenţialul de cooperare la nivel bilateral şi în cadrul NATO şi UE în vederea contracarării acestora.