5 octombrie 2022

Întrevederea vicepreşedintelui Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile, senatorul Kenneth Pugh

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Senatorul Robert-Marius Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, a avut o întrevedere joi, 7 iulie 2022, cu senatorul Kenneth Pugh, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul Republicii Chile, aflat într-o vizită oficială în România.

Vicepreşedintele Senatului a exprimat satisfacţia pentru relaţiile bilaterale foarte bune, care rezultă din aproape un secol de interacţiune, bazate şi pe afinitatea culturală latină a celor două ţări. Totodată, a menţionat necesitatea continuării dialogului politico-diplomatic, contactele la nivel înalt putând stimula o relansare a relaţiei bilaterale.

Vicepreşedintele Senatului, Robert-Marius Cazanciuc, a subliniat că volumul comerţului bilateral nu reflectă pe deplin economiile celor două ţări, menţionând faptul că cooperarea bilaterală trebuie intensificată pentru a-şi atinge potenţialul real. În acest context, domnia sa a reiterat susţinerea României pentru adoptarea rapidă a Acordului de Asociere UE-Chile modernizat.

De asemenea, cei doi oficiali au arătat interes pentru extinderea şi diversificarea cooperării sectoriale în domeniul IT şi al securităţii cibernetice. În acest context, Robert-Marius Cazanciuc a precizat că România găzduieşte noul Centru european de competenţă în domeniul securităţii cibernetice.

În cadrul dialogului, a fost subliniat interesul sporit pentru extinderea şi diversificarea cooperării sectoriale în domenii precum educaţie, securitate cibernetică, turism şi energie regenerabilă.

La întrevedere a participat şi E.S. Maria Pia Busta Diaz, ambasadorul Republicii Chile în România.

Sursa foto Senat