Publicat: 6 Octombrie, 2015 - 19:25

Compania E.ON România a continuat proiectul „Energie în şcolile co-pilăriei”, în acest an, 11 licee şi şcoli din 10 localităţi din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui şi Satu Mare fiind dotate cu sisteme noi de iluminat, moderne şi economice.

Modernizarea sistemelor de iluminat a însemnat achiziţia şi montarea a 6.000 de corpuri de iluminat şi a aproximativ 15.000 de tuburi cu led, suma totală investită de E.ON România fiind de circa 600.000 de euro.
 
“Copiii şi educaţia lor au fost mereu o prioritate în cadrul proiectelor noastre destinate comunităţii, pentru că noi considerăm că investind în educaţie investim în viitor. Acest proiect demonstrează ce trebuie făcut pentru ca unităţile de învăţământ să aibă facturi mici pentru iluminat şi în acelaşi timp având grijă faţă de calitatea vieţii şi faţă de mediu, ceea ce exprimă pe deplin valorile în care credem”, a declarat dl. Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Şcolile incluse în proiect, 7 din mediul urban şi 4 din mediul rural, au fost selectate împreună cu autorităţile locale, fiind alese unităţile de învăţământ la care în ultimii 5 ani nu au fost modernizate sursele de iluminat, acestea fiind vechi şi ineficiente.

Tehnologia led asigură o economie considerabilă de energie, consumul fiind cu circa 50% mai scăzut decât iluminatul cu becuri fluorescente şi cu circa 80% mai mic decât cel clasic, cu becuri incandescente. Totodată, durata medie de viaţă a tuburilor cu led este între 40.000 şi 70.000 ore, comparativ cu 15.000 de ore cât este durata de funcţionare a tuburilor neon fluorescente şi 750 ore pentru becurile incandescente tradiţionale. 

Prin proiectul „Energie în şcolile copilăriei”, una dintre cele mai ample şi dinamice iniţiative ale E.ON România dedicate susţinerii sistemului de învăţământ din România, 14.000 de copii şi cadre didactice din 28 de instituţii de învăţământ au beneficiat, până în prezent, de sisteme noi de iluminat. Începând cu anul 2012 au fost montate circa 9.300 de corpuri de iluminat şi 22.000 de tuburi fluorescente, respectiv cu leduri, valoarea totală a investiţiei fiind de circa 860.000 de euro.

Proiectul completează demersurile E.ON România pentru educarea tinerei generaţii, reprezentând o abordare pragmatică a informaţiilor transmise co-piilor în cadrul proiectului educaţional „Energie pentru viaţă”. Prin proiectul „Energie pentru viaţă”, demarat în 2008 şi care a fost o premieră în România, zeci de mii de copii au învăţat de la voluntari E.ON în baza unor manuale speciale, elaborate şi finanţate de către companie, despre tipurile de energie, regulile de siguranţă în domeniul gazelor naturale şi energiei electrice, mediul înconjurător.

E.ON România a derulat numeroase alte proiecte pentru facilitarea accesului copiilor la educaţie, reducerea ratei absenteismului şcolar, precum şi acordarea de burse pentru elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură. De la intrarea pe piaţa locală, în urmă cu 10 ani, E.ON România a susţinut cu aproape 3,5 milioane de euro domeniul educaţiei, în total compania investind peste 7,8 milioane de euro în proiecte de responsabilitate corporatistă destinate comu-nităţilor unde este activă.

Proiectele au fost derulate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizaţii neguvernamentale şi cu sprijinul autorităţilor locale.
 
Departamentul de Comunicare Corporatistă
E.ON România