22 ianuarie 2022

Investiţii în reabilitarea tramei stradale în mai multe zone din oraş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Noi străzi din municipiul Constanţa sunt construite de la zero. Din această săptămână, încep lucrările de investiţii în infrastructura rutieră pe străzile Tache Ionescu şi Theodor Pallady din cartierul Palazu Mare.

În ceea ce priveste modernizarea traseelor pietonale, lucrările avansează pe bulevardul Mamaia, porţiunea cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân şi strada Bucovinei. Se decopertează zona pietonală, simultan cu montarea pavelelor noi.

Pe strada Unirii, se reamenajează trotuarele pe porţiunea cuprinsă între strada Prelungirea Unirii şi bulevardul Mamaia. Suprafaţa pietonală este reconfigurată, se amplasează pavele şi se extind alveolele cu spaţiu verde.

Conform graficului de lucru, în această săptămână se va recondiţiona cu asfalt parcarea din zona Sala Sporturilor.

Pentru a permite colectarea apelor pluviale, în Portul Tomis se reconfigurează zona carosabilă.

Zona de acces către plaja Modern este modernizată, se reabilitează elementele scărilor care permit staţionarea persoanelor.

În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiţionare a finisajelor exterioare de tencuieli.

Spaţiile verzi din aliniamentele stradale sunt întreţinute şi igienizate. Se intervine cu echipamente profesionale.

Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată, se recondiţionează echipamentele de semaforizare şi se montează indicatoare de informare în toate zonele din oraş. Totodată, se trasează marcajele rutiere la trecerile de pietoni şi în parcările asfaltate.