Publicat: 28 Noiembrie, 2012 - 10:33
Share

 Primul-ministru Victor Ponta a avut Marţi, 27 Noiembrie, o întrevedere cu o delegaţie a Consiliului Investitorilor Străini (CIS), condusă de Steven van Groningen, Preşedintele CIS.

 Reprezentanţii investitorilor străini au susţinut nevoia predictibilităţii şi stabilităţii la nivelul legislaţiei şi al cadrului fiscal pentru creşterea economică a României. Membrii Consiliului au propus o serie de măsuri pe termen mediu şi lung menite să consolideze cadrul investiţional din România şi să genereze aport suplimentar de capital şi de venituri bugetare.

 Cu acest prilej, ei au prezentat ultimele documente elaborate de Consiliu cuprinzând şi recomandări în plan administrativ şi guvernamental. În mod deosebit, reprezentanţii CIS au solicitat crearea unor strategii sectoriale clare îndeosebi în acele domenii în care România are un avantaj competitiv, între care agricultura, energia şi cercetare-dezvoltare.

Primul-ministru Victor Ponta a prezentat o serie dintre măsurile adoptate în ultimele luni de Guvern şi efectele produse deja de acestea, printre care creşterea competitivităţii şi atractivităţii mediului de afaceri. Victor Ponta a remarcat că multe dintre propunerile Consiliului se regăsesc în priorităţile de agendă guvernamentală şi a agreat lansarea unui proces sustenabil de consultare periodică cu reprezentanţii mediului de afaceri.