8 decembrie 2021

Învingători pe frontul de acasă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un zgomot infernal … sunete care sunt atât de puternice încât simţi că-ţi explodează urechile. O lumină puternică care îţi arde pleoapele şi îţi pătrunde până în adâncul retinei. Senzaţie de ars. Membrele nu te mai ascultă. îţi vezi mâna dar nu o poţi mişca, îţi vezi piciorul care nu mai răspunde la comenzi. îi vezi pe cei dragi ţie ca prin ceaţă. Chipurile lor te privesc întrebătoare şi nu înţelegi nimic. Eşti total dezorientat şi îţi vine să strigi în gura mare că îi iubeşti. Că eşti acolo, că încă trăieşti, că eşti un suflet care are nevoie de ei. şi peste toate se lasă negura şi undeva mai pâlpâie doar lumina firavă a unei speranţe că nu vei fi lăsat în urmă…

Cuvintele de mai sus nu sunt descrierea unui soldat aflat în teatrul de operaţii, într-o misiune de război. Dar ar putea foarte bine să o facă. Ele descriu lupta de zi cu zi a copiilor cu autism care duc, minut de minut, oră de oră, o luptă continuă cu o afecţiune care le macină existenţa. Ei sunt soldaţi pe propriul front – frontul din inima lor. şi luptă cu speranţa luminii care pâlpâie. Lumina care le spune că nu vor fi lăsaţi în urmă…

În societatea modernă toţi vrem să ne afişăm alături de învingători. Cu cât mai susţinută imaginea, cu atât mai mare expunerea şi miile de fani care roiesc în jurul unei persoane considerate de succes. Căci tuturor ne plac învingătorii, nu-i aşa? Dar stau şi mă întreb, tu ai cunoscut un luptător adevărat şi un învingător? La Conil sunt o adevărată armată de învingători, copiii cu dizabilităţi. Ei sunt şi eroii noştri şi anul acesta li se vor alătura alţi eroi ai României, la un eveniment special gândit pentru ei toţi, în preajma Zilei Naţionale a României.

Cu ajutorul echipei Invictus România, formată din militarii români răniţi în teatrele de operaţii, organizăm un câmp militar pentru copiii cu dizabilităţi de la Conil. Ateliere de tras cu arcul, trasee aplicativ-militare, exerciţii gândite special pentru ei şi coordonate de către echipa Invictus sunt ingredientele unei zile extraordinare.

Dar asta nu este totul – alături de copii vor fi şi sportivii clubului Steaua, care devin astfel învingători şi pe acest front, al luptei împotriva autismului, aşa cum au fost pe toate fronturile disciplinelor sportive la care ne-au reprezentat cu atâta onoare ţara.

Pe 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, pe stadionul de rugby al CSA Steaua Bucureşti, o armată de suflete puternice vor bate împreună, pentru a aduce linişte, bucurie şi zâmbete unor mici luptători care, fără noi toţi, riscă să se piardă în întunericul prin care încearcă zi de zi sa îşi croiască drum.

Evenimentul ‘învingători pe frontul de acasă’ este un eveniment organizat de CSA Steaua şi Asociaţia Conil în parteneriat cu echipa Invictus România şi, dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. împreună vom strânge fonduri pentru terapia şi tratamentul copiilor cu autism şi alte dizabilităţi.

Biroul Relaţii Publice
Clubul Sportiv al Armatei Steaua