30 ianuarie 2023

Invităm femeile din Pădureni, judeţul Mureş, să participe în număr cât mai mare la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa mâine, 18 ianuarie 2023, în localitatea Pădureni, judeţul Mureş, începând cu ora 09.00, la Casa de Cultură.

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babes-Papanicolaou şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.
9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă, prin efectuarea testului Babeş Papanicoalou şi HPV.

Testarea poate salva viaţa, deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, şansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare.

Invităm toate femeile cu vârsta între 24-64 de ani să beneficieze de oportunitate oferită în cadrul acestui proiect şi să acceseze numărul de telefon de la Call-Center 0739.727.187 pentru a se programa la testare gratuită în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş sau numerele de telefon puse la dispoziţie de celelalte reţele de screening din judeţul Mureş (Spitalului Municipal Sighişoara – 0770.588.215, Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin – 0372.715.066/ 0735.804.066).

CE ÎNSEAMNĂ UN TEST NEGATIV ?

Dacă rezultatul testului este negativ, înseamnă că nu există modificări celulare la nivelul colului uterin.

Efectuaţi o nouă testare peste 5 ani !

CE ÎNSEAMNĂ UN TEST POZITIV ?

Un test pozitiv de screening NU înseamnă cancer de col uterin, ci, mai degrabă, un semnal de alarmă pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare.

Cancerul de col uterin este una dintre puţinele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce !

Proiectul „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş şi are ca obiectiv creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate şi servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening) diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Sursa foto Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş