Publicat: 31 Ianuarie, 2012 - 13:02
Share

"Am luat act de o nouă decizie influenţată politic de Traian Băsescu în ceea ce priveşte dosarul “Trofeul Calităţii” în care a fost inculpat domnul Adrian Năstase", a declarat vicepreşedintele PSD, Ioan Chelaru.

Prezentăm declaraţia vicepreşedintelui PSD, Ioan Chelaru:

"La 8 ani de la presupusele fapte imputate domnului Adrian Nastase, justitia aservita politic actualei puteri poate raporta un “nou succes pe ramura” tinand cont ca in acest dosar au fost audiate peste 900 de personae.
 
Se dovedeste inca o data ca, din pacate, in tara noastra, statul de drept functioneaza doar atunci cand interesele mafiei puterii o doresc. Pentru noi toti ceilalti, hotararile discretionare fara baza juridica au devenit  o regula zilnica. Falimentul actualei puteri trebuie mascat cu bombe de presa, in masura in care este evident ca interesul romanilor merge catre supravietuirea zilnica, desi ar fi trebuit sa masuram pe o scara pozitiva lozinca de trista amintire “Sa traiti bine!”.
 
Ne pastram speranta ca recursul in acest dosar va dovedi ca domnul Adrian Nastase este nevinovat si ca justitia din Romania functioneaza fara niciun fel de influenta politica. Actuala putere ar trebui sa fie orientata catre nevoile imediate ale romanilor si sa inceteze cu circul mediatic din care, oricum, nu mai au nimic de castigat. Este evident pentru toata lumea care este substratul unei asemenea decizii, venita prin influenta unui om care si-a facut un obicei din aplicarea dictonului “Loveste si fugi!”.
 
In alta ordine de idei, incepand din actuala sesiune a sedintelor  Parlamentului Romaniei, USL va refuza in semn de protest sa participe la lucrarile acestui for, fie in plen, in comisii sau in Birourile Permanente ale Camerelor, exceptia reprezentand-o  urmatoarele trei situatii limitativ stabilite: votul pentru o motiune de cenzura, declansarea procedurilor pentru alegerile anticipate sau votul pentru inlocuirea guvernului Boc cu un guvern de tehnocrati.

Autismul politic si social al celor de la putere trebuie sa inceteze, iar tara trebuie guvernata profesionist si competent in interesul poporului.
Semnalul nostru politic ca si cel din Piata Universitatii este extrem de clar.
Actuala putere trebuie sa plece neintarziat".