Publicat: 16 Aprilie, 2018 - 13:16
Share

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, va participa marţi, 17.04.2018, în județul Vaslui, la acțiunea de plantare a Pădurii Centenar, prin care se marchează împlinirea a 100 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldovenești cu Regatul României, la 27 martie 1918.

Evenimentul, organizat de Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, va avea loc în județul Vaslui, pe un șantier de împăduriri amplasat între localitățile Crasna și Huși, și se înscrie în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, un secol de la unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat unitar. Pădurea memorială este plantată pe ambele maluri ale râului Prut, de silvicultori din România și Republica Moldova.

Alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai conducerii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și ai Agenției „Moldsilva” din Republica Moldova, reprezentanți ai Consiliului de Administrație al Romsilva și ai Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva”, ai conducerii Direcției Silvice Vaslui și silvicultori din România și Republica Moldova. Reprezentanții presei sunt așteptați să participe la evenimentul de plantare, începând cu ora 11.00, pe șantierul de împăduriri amplasat între localitățile Crasna și Huși  (la 3 km distanță de loc.

Tag-uri Nume: