Publicat: 15 Mai, 2016 - 15:21
Share

Institutul Cultural Român de la Viena găzduiește vineri, 20 mai, la ora 19.00, un recital de muzică clasică în interpretarea pianistului Ioan-Dragoș Dimitriu.

Repertoriul serii cuprinde compoziții de Domenico Scarlatti, Johannes Brahms, Frederic Chopin și Franz Liszt.

Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de șase ani sub îndrumarea pianistei Corina Ibănescu. Din 2010 este student al Universității de Muzică și Arte Dramatice din Viena, la clasa profesorului Martin Hughes. Ioan-Dragoș Dimitriu a susținut concerte pe scene cunoscute ale Europei, precum sala Filarmonicii din Berlin (unde în 2011 a interpretat 'Imperialul' de Ludwig van Beethoven) și în alte săli de renume din Austria, Japonia, Italia, Elveția, Franța și Anglia. Pianistul a colaborat cu Radiodifuziunea Austriacă (ORF) și cu diverse instituții de cultură de prestigiu, dintre care amintim muzeul Leopold din Viena.

Pe lângă cariera sa de solist, Ioan-Dragoș Dimitriu are o bogată activitate în domeniul muzicii de cameră, concertând alături de violoncelistul elvețian Michael Michitaro Luginbühl în formația 'Duo Nobile' în Italia, Austria, Elveția, România, Japonia și obținând cu trio-ul său 'Avante Trio' (alături de Seongmin Park — clarinet și Pauline Kempf — vioară), în primăvara anului 2015, premiul întâi la concursul internațional de muzică de cameră din Udine (Italia).

Institutul Cultural Român de la Viena

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena