Publicat: 26 Martie, 2012 - 11:32

Liderul PDL Ioan Oltean solicită DNA să anunțe dacă este implicat în dosarul şpăgii. Politicianul spune că nu este vinovat și că este vorba despre un atac politic la adresa imaginii sale.

"Nu am nicio calitate in acest dosar, nu sunt implicat", a declarat Oltean.

„Rămân extrem de neplăcut surprins de ușurința cu care anumite televiziuni judecă oamenii pentru un fapt pe care nu l-au comis. Vă asigur că nu am niciun amestec. Am un gust amar. Televiziunile se joacă cu viața unui om care a muncit și a ajuns unde e nu prin fraudă și lucruri ilicite. Cer DNA să facă publice detaliile și să arate că nu am nicio implicare”, a declarat Oltean.

„Convorbirile telefonice înregistrare sunt din vara anului 2009, ori dosarul ala a fost în 2010-2011, numele meu nu mai apare. Probabil este o comandă politică fie din afară, fie din interiorul partidului. Mă aștept la orice, încearcă să-mi știrbească imaginea într-un mod inadmisibil”, a susținut Ioan Oltean.

Oltean a pus că nu a făcut afaceri cu Sabău Ioan Claudiu.

„Niciodată din biroul meu nimeni nu a telefonat și nu a purtat această discuție. Acest Sabău nu a vorbit în biroul meu nici din București, nici de la Bistrița. Nu am avut niciodată o relație de afaceri cu această persoană. Eram doar cunoștinte”, a mai spus Oltean.

Ioan Oltean crede că este incomod pentru unii și de aceea este atacat. El a spus că informaţiile apărute în presă despre implicarea sa în dosar pot fi un atac politic din exteriorul PDL.

Numele secretarului general al PDL, Ioan Oltean, apare în dosarul şpăgii de 1,8 milioane de euro, în care sunt cercetaţi fostul secretar de stat Ioan Andreica şi Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa.

"Toate aceste convorbiri demonstreaza in mod cert ca asocierea constituita de Popescu Lazar, Istrate Ion si Sabau Ioan Claudiu beneficiaza de sprijinul lui Andreica Ioan si, respectiv, a deputatului Ioan Oltean. Acestia aveau posibilitatea efectiva de a influenta atribuirea anumitor licitatii catre firmele clientelare", conform referatului DNA.