Publicat: 15 Octombrie, 2014 - 19:16

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, doreşte explicaţii de la AECOM, consultantul statului la elaborarea Master Planului de Transport, privind neincluderea aeroportului Băneasa în această strategie.

El a vorbit la aceste dezbateri despre posibilitatea construcţiei unei noi aerogări în Capitală.

"O întrebare se referă la aeroportul Băneasa. În situaţia de azi apare aeroportul Bucureşti - Băneasa, şi apoi, la anul 2020 nu mai e pe hartă aeroportul Băneasa. L-am ucis între timp? Să ştim de pe acum, pentru că acolo e şi Romaero, sunt şi investiţii în curs", a afirmat Radu Merica, preşedintele Aircraft Owner and Pilot Association of Romania şi fost preşedinte CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Prezent la eveniment, Valentin Iordache, director de comunicare şi relaţii publice la CNAB, companie care administrează aeroporturile din Otopeni şi Băneasa, a afirmat că este convins că în legătură cu aeroportul Băneasa va fi operată în curând o rectificare, dar şi că Master Planul include şi alte informaţii eronate.

"Rugămintea noastră este să fim în continuare consultaţi şi ne vom da tot concursul pentru a remedia aceste erori mai mici sau mai mari", a spus Iordache.

Aerogara Băneasa - Aurel Vlaicu deserveşte în prezent zboruri de aviaţie uşoară, utilitară, de şcoală sau umanitare, după ce, în 2012, cursele low cost pe care le opera au fost transferate pe Otopeni.