29 mai 2022

Ioan Stan: Sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creştere cu 7% faţă de anul curent

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Am acceptat să intrăm la guvernare promiţându-le românilor că vom readuce în viaţa lor stabilitate socială şi creştere economică. Era nevoie de o viziune de ansamblu care să se concretizeze în politici publice cu efect imediat, cu ajutorul cărora să putem restarta întreaga ţară, aducând echilibru şi predictibilitate social-economică în viaţa oamenilor. Asta pentru că avem convingerea că românii trebuie să trăiască bine în România. Şi suntem conştienţi că avem faţă de dânşii o datorie atât morală cât şi politică prin prisma voturilor, respectiv a încrederii acordate, să punem în practică acest deziderat.

Prin urmare, PSD a reuşit să includă în proiectul de buget sumele necesare pentru atingerea principalelor trei obiective politice pe care şi le-a propus pentru anul 2022:

1) Creşterea veniturilor pentru jumătate din populaţia României şi asigurarea protecţiei sociale pentru cele mai vulnerabile categorii;

2) Alocarea celui mai mare buget pentru investiţiile publice;

3) Creşterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătăţii pentru combaterea pandemiei şi pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

Astfel, toţi copiii din România vor beneficia de o alocaţie majorată în noul an, concomitent cu creşterea veniturilor pentru toţi pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie, alimente şi medicamente. Mai mult, aproximativ 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniţi de Guvern pentru plata facturilor la energie.

Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor şi ale unor categorii de personal medical. În acelaşi timp, s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiţii, cu o creştere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.
Nu în ultimul rând, Sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creştere cu 7% faţă de anul curent.

De asemenea, proiectul de buget mai conţine sumele necesare pentru finanţarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare. Printre acestea amintim schemele ajutor de stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru susţinerea turismului şi industriei ospitalităţii, sau compensarea pierderilor suferite de TAROM şi CFR Călători din cauza pandemiei.

Când le-am cerut românilor votul, le-am promis o viaţă mai bună. Ne ţinem de cuvânt!

Senator, Ioan Stan