1 iulie 2022

Iohannis-5 minute, Cîțu-încă puțin

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În plină fierbere publică, a pocnit o știre de căscat urechile. La 18 fix, „Președintele Klaus Iohannis va face o declarație”. Se face 18! Iese președintele fără text scris de consilieri și trage un mic bla-bla-bla. N-a ieșit nimic cu guvernul minoritar. Bla-bla-bla „guvern stabil”.

-”Voi aștepta cu consultările pînă se cristalizează o majoritate!”. Acesta a fost mesajul unic, istoric acoperitor pentru tragerea de timp.

Și încă un lucru. Luni încep școlile!

-Bonsoir, popor! Merci că m-ați ales!

Nici tu un ”V-a plăcut cum am reprezentat țara la piramide?” Nici tu un „Dragi români, ce ziceți am contractat 12 minireactoare nucleare de la americani!” Nimic altceva! Doar că mîine se va semna un protocol între Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Totul va fi mîine, totul după apariția și declarațiile președintelui. Un mîine din care să înțelegem că alții iau o decizie și au o răspundere. Mîine se semnează, mîine se va decide, mîine veți afla soluția, mîine ne pasc măsurile….

Înapoi! Stăm ca proștii să ne găsească Iohannis o soluție. Mediatorul, paltonarul, partenerul PNL, turistul la piramide, primarul, profesorul suplinitor, președintele și negociatorul nostru de centrale atomice, (fie ele și mini!) n-are nici una. Să negocieze partidele „pînă se cristalizează o majoritate”, majoritatea aia pe care o știam de 6-7-8 luni. O majoritate egală cu un șut în cur pentru USR! Un guvern PNL cu PSD, un fel de împărțeală între banda politică liberal-pedistă și cea a pentadescurăreților Ciolacu-Firea-Tudose- Dîncu și Stănescu.

Avem parte de o criză tîrîtiă prostește, periculos, păguboasă pentru sănătate, pentru economie, pentru imaginea României. Nu și pentru banda politică liberală și pentru președintele Iohannis. Ei au timp. Au ei rațiunile lor pentru care nu se grăbesc. Mai au ceva de făcut! Mai au de dat un contract, de supravegheat o licitație, un proiect, un împrumut! Pentru ce? Pentru cine? Președintele așteaptă pînă se cristalizează o majoritate. După care urmează consultări, în cadrul cărora tot el va rosti cu vocea lui Ramses:

-Bineeee!

Ce zi importantă! O altă țeapă de om incapabil să miște lucrurile. Ce seară mobilizatoare! Ce chemare la eforturi și la sacrificii. Acasă la Pandele și la Firea se lucrează la planul de guvernare. Comanda lui Ciolacu este clară!

-Întîi vrem să stabilizăm România!

Bode-Pristanda țanțoș în spatele lui Cîțu, Dîncu, spilcuit ca să nu se observe sărăcia și stupizenia ideilor, Rică Venturiano stă drept și înțepat, cu batistuța udă de transpirația cheliei, cu calculatorul în ochi, aproape de Gheorghe Flutur respirînd fornăit ca o arătare ciudată, între un animal de pradă și o gînganie, și Gabi Firea, scundă, adică mititică, dar măreață și cu greutatea regatului lui Pandele în priviri, toți respiră siguranță, liniște, un început de sațietate și de burtă-verzime ajunsă la un pas de o nouă lovitură.

Ați înțeles cum „se cristalizează o majoritate?” Cea pomenită de președintele Iohannis!

Se împarte totul, pînă la ultimul bănuț!