Publicat: 1 Februarie, 2017 - 12:26

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după discuţia cu Victor Ciorbea, că Avocatul Poporului poate sesiza CCR chiar dacă unele articole din ordonanţa de Urgenţă nu au intrat în vigoare.

"I-am explicat de ce după părerea mea trebuie să sesizeze CCR în principal pe lipsă de motive de urgenţă, dar şi motive de fond. S-a vehiculat că Avocatul Poporului nu poate interveni pentru că anumite articole nu intră în vigoare. Împreună cu juriştii am căutat documente şi am găsit, există un precedent din octombrie 2013, când Avocatul Poporului de la acea vreme a atacat ordonanţa de insolvenţă pe 9 octombrie cu toate că ea a fost dată cu intare în vigoare cu 25 octombrie, iar CCR a decis că este corectă sesizarea, deci se poate fără probleme. Le-am pus la dispoziţa Avocatului Poporului şi a promis că va analiza cu celeritatea situaţia şi speranţa mea este că până mâine sau poimânie va lua decizia corectă şi va sesiza CCR. Aceste lucruri nu pot fi ignorate şi explicate prin faptul că au fost proteste şi în alte ţări. Aceste proteste sunt la noi, în România, în România este atacat statul de drept şi aici trebuie făcuta ordine", a declarat Klaus Iohannis, după discuţiile cu Avocatul Poporului.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la sediul Avocatului Poporului unde va discuta cu Victor Ciorbea despre ordonanţa privind Codurile Penale.

"Am decis să fac o vizită Avocatului Poporului, având în vedere că este, aşa cum spune denumirea Avocatul Poporului, iar poporul este foarte supărat pe această situaţie. Avocatul Poporului are instrumentele să atace ordonanţa care modifică codul penal şi pentru a vedea ce se poate face, am venit personal să vorbesc cu domnul Ciorbea", a declarat preşedintele Klaus Iohannis la intrarea la discuţii.