Publicat: 11 Ianuarie, 2017 - 15:30

UPDATE; Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre ”gaura de zece miliarde de lei” descoperită la buget, afirmând că ”e vorba de o sumă care nu s-a realizat la încasări” și pentru care ”alții” vor da socoteală.

”Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat pur și simplu la încasări din motive pe care trebuie să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert e că nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a spus Klaus Iohannis.

update: Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, că a solicitat și a primit informații despre cum vede noul Guvern construcția bugetului pe 2017.

”Am solicitat și primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția de buget pe 2017. După părerea mea, este foarte important să avem pentru 2017 un buget solid și sustenabil, care ține cont de câteva date foarte importante, cum ar fi să ne încadrăm într-un deficit de sub 3 la sută, să avem o alocare de 2 la sută pentru Apărare. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate”, a spus Klaus Iohannis.

"Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realitate. (...) Important e să avem un buget care ţine cont de toate aceste condiţionalităţi. (...) Mi-am oferit sprijinul de expert", a spus Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlnește, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

"Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, în care l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. (...) Preşedintele României vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuţie necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestor măsuri şi efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, luni, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.