Publicat: 7 Martie, 2017 - 11:58
Share

 Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marți, la bilanţul Parchetului General. Principalale declarații ale șefului statului:

- Sunt aproape 570.000 de dosare solutionate, sunt cifre impresionate pentru institutia dvs. Vă felicit pentru activitatea Ministerului Public.

- Justitia este in primul rand un serviciu publibc, se vede consolidarea de la an la an a increderii cetatenilor. Aceste principii se transpun in mod de viata, astepatrile sunt din ce in ce mai mari. 

Dvs trebuie sa ramaneti loiali normei constitutionale, nimeni nu e mai presus de lege.

Pentru ca statul roman sa poate proteja drepturile si liberatile, avem nevoie de un Minister public indepedent, un corp al procurorilor care sa faca fata tuturor provocarilor actuale, de asemenea o calitatea mai buna a actelor penale va intari increderea cetatenilor in lege.

- In cei 10 ani de la aderare, Romania a facut progrese remarcabile in domeniul justitiei.

Ultimele rapoarte MCV arata progresele facute in domeniul Justitie, dar arata si sustenabilitate. Incercari de a reveni la situatii anterioare reformei nu fac decat sa incetineasca acest progres si sa afecteze direct Romania.

Obiectivul nostru e ca in Justitie, progresul sa fie ireversibil.

- Atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor au cunoscut in ultima perioada o crestere ingrijoratoare, apararea independentei si apararea profesionala a magistratilor, necesare.

Astept finalizarea anchetelor din dosarele Revolutiei si Mineriada.

Prin prezenta mea aici, aveti in mine un partener in efortul de a face Romania o democratie consolidata, justitia se face in mod egal pentru toti.