Publicat: 28 Februarie, 2014 - 12:50

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu nu a fost "o decizie luată pe moment", ci s-a "pregătit pentru această fază".

"Având în vedere că, imediat după ce domnul Tăriceanu s-a situat în afara partidului prin acţiunile sale, a făcut anunţul că înfiinţează un partid, a ştiut şi cum se va numi partidul şi că va candida din partea USD şi că va fi cel mai bun, cred că s-a pregătit pentru această fază, nu a putut să fie o decizie luată pe moment", a declarat Iohannist, vineri, într-o conferinţă de presă.

Klaus Iohannis crede că Tăriceanu nu va fi urmat de mulţi liberali.

"Cred că s-a situat într-o fundătură de unde nu mai poate ieşi politic. Aţi putut observa reacţiile colegilor din PNL, care au fost foarte clare, şi nu cred că se va produce o mişcare de amploare către acest nou partid, care nu am nicio certitudine că se va înfiinţa măcar. (...) Unu la mână, nu cred că va înfiinţa vreun partid. Este aşa de complicat de înfiinţat un partid în România în ziua de astăzi, încât, pur şi simplu, putem să punem texte pe Facebook, să declarăm la televizor, dar de acolo până la a face un partid funcţional este cale lungă. Probabil cunoaşteţi prevederea, trebuie să ai 25.000 de membri fondatori în 18 judeţe şi aşa mai departe, condiţie foarte, foarte greu de îndeplinit. În al doilea rând, chiar dacă s-ar înfiinţa, nu ar fi la nicio concurenţă cu PNL. (...) Dacă un fost preşedinte, şi din păcate nu este primul, iese din partid ca să înfiinţeze un partiduleţ pe care pe urmă îl pune în braţele unui competitor politic, ca să nu spun altceva, al PNL-ului, este, cum bine a spus preşedintele partidului, un «deja vu», este regretabil, nu ajută PNL, dar în această situaţie concretă nici nu strică mult", a mai spus Iohannis.