Publicat: 7 Septembrie, 2015 - 19:17

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seara, că a promulgat Codul Fiscal, după ce acesta a fost retrimis în Parlament.

Președintele s-a declarat mulțumit de cum a decurs dezbaterea publică legată de acest subiect, însă a preferat să nu iasă să vorbească despre acest subiect, pentru că a considerat că nu acesta era rolul său în calitate de președinte.

”Am promulgat Codul Fiscal. Codul Fiscal a fost retrimis de mine în Parlament și la momentul respectiv foarte multă lume s-a întrebat de ce am retrimis Codul Fiscal în Parlament și de ce nu am spus nimic.

Au fost două motive. Primul a fost legat de faptul că după părerea mea nu avusese loc o dezbatere publică așa cum se cuvine pentru un Cod Fiscal. Codul Fiscal este una din legile foarte importante, este nevoie pentru astfel de lege de o dezbatere pe mai multe fațete, este nevoie de o dezbatere aprofundată la care participă toți actorii implicați. În Parlament o astfel de dezbatere nu avusese loc. În societatea civilă s-a dezbatut foarte puțin înainte de prima aprobare.

Al doilea motiv pentru care am retrimis atunci Codul Fiscal în Parlament a fost ceea ce am putea numi responsabilitea. Am vrut să se analizeze foarte bine și să ajungă la concluzia potrivită”, a afirmat șeful statului.