Publicat: 18 Februarie, 2016 - 20:15
Share

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Polone, Beata Szydło, în marja reuniunii Consiliului European, care se desfășoară în perioada 18-19 februarie a.c. la Bruxelles.

Cu acest prilej, Președintele României și Prim-ministrul polonez au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, cu accent pe interesul comun de a întări Parteneriatul Strategic care stă la baza cooperării dintre cele două țări. Cei doi înalți demnitari și-au exprimat satisfacția față de nivelul excelent al relației bilaterale și au convenit asupra necesității de a intensifica cooperarea economică în raport cu potențialul semnificativ existent în acest sens.

Convorbirile au vizat, de asemenea, principalele teme de pe agenda reuniunii Consiliului European, cu accent pe renegocierea relației dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Președintele Iohannis și Premierul Szydło au hotărât ca cele două țări să continue să consolideze cooperarea deja existentă cu privire la problematica europeană, cooperare care se bazează pe o multitudine de interese comune și viziuni similare.

A avut loc un schimb de opinii și asupra stadiului dialogului strategic și de securitate, în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia din luna iulie a acestui an și a provocărilor de securitate din ce în ce mai complexe din regiunea est-europeană.