Publicat: 16 Septembrie, 2016 - 12:38
Share

România își dorește o integrare mai profundă în Uniunea Europeană, a spus vineri, la Bratislava, președintele Klaus Iohannis.

"Cred că încet-încet, mai ales în ultimele luni, partenerii noştri şi-au dat seama că România este o ţară care doar georgarfic se află într-o margine a Uniunii. În realitate suntem foarte bine pregătiţi, am dovedit că putem să facem faţă fără niciun fel de problema acestui val migraţionist, ne-am protejat foarte bine graniţele, pe de altă parte am reuşit să integrăm un număr de migranţi care au ajuns în România", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la sosirea la summit-ul informal UE27 care are loc vineri la Bratislava.

"Lucrurile nu sunt niciodată simple. Este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri - nu vreau să nominalizez - dar mai este de lucru. Să nu-şi imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvarea ei mai este de lucru (...) Sunt multe ţări care au declarat de la început că ne susţin fără niciun fel de rezerve. De exemplu, Slovacia a declarat din capul locului că este pentru intrarea României în spaţiul Schengen şi mulţi alţii, tot aşa. (...) Cred, sper că vom discuta lucruri foarte importante legate de viitorul UE. (...) Este destul de clar că astăzi încercăm să elaborăm un plan- ce se va întâmpla în lunile următoare, până în martie când se serbează 60 de ani de la Tratatul de la Roma. Până atunci vrem să avem un plan pentru UE, este evident că fiecare va încerca să vină cu un aspect propriu. România vine cu aspecte care ţin de strategia naţională, cu o integrare mai profundă, integrarea în spaţiul Schengen şi în zona euro", a mai spus şeful statului.