Publicat: 13 Iulie, 2015 - 10:02
Share

Președintele Klaus Iohannis efectuează până marți o vizită oficială la Madrid, la invitația Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care se va întâlni cu oficialități spaniole, dar și cu comunitatea de români din Spania.

Șeful statului va fi primit, luni, la Palatul Zarzuela, reședința oficială a suveranului, de Regele Felipe al VI-lea, cu care va avea convorbiri oficiale.

De asemenea, președintele și soția sa vor participa la dejunul oferit de Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia, la care vor participa și președintele Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, președinții Camerei Deputaților, Senatului, Tribunalului Suprem și Tribunalului Constituțional, personalități din mediile politic, economic, academic, cultural, reprezentanți ai comunității române din Spania.

"Vizita constituie un moment de referință al dialogului bilateral româno-spaniol la cel mai înalt nivel, fiind totodată primul contact oficial la nivel de șef de stat între dl președinte Klaus Iohannis și suveranul spaniol Felipe al VI-lea, proclamat rege pe 19 iunie 2014", arată Administrația Prezidențială.

Președintele va fi primit la Palatul Moncloa de premierul spaniol Mariano Rajoy, cu care va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale, iar cei doi vor susține o declarație comună de presă.