Publicat: 3 Decembrie, 2018 - 08:35
Share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 2 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la Tempul Coral din Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Celebrare a luminii şi a biruinţei, Hanuka ne aminteşte de prezenţa sacrului în viaţa de zi cu zi, întărindu-ne în credinţă şi speranţă.

Felicit conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România pentru această festivitate găzduită la Templul Coral, loc-simbol al continuităţii în istoria zbuciumată a evreilor din România, dar şi o dovadă a contribuţiei valoroase a evreilor la binele comun.

Templul Coral ne reaminteşte, cu fiecare sărbătoare, de valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez şi le susţin: dialogul, cunoaşterea de sine şi a celuilalt, solidaritatea, respectul pentru alteritate, întâlnirea dintre religii şi culturi.

În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, aprinderea lumânărilor Menorei este ritualul prin care cinstim memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi unitate şi prin care împărtăşim speranţa în viitorul pe care-l construim împreună, sub semnul unităţii în diversitate, pentru noi şi generaţiile care vor urma.

Hag Hanuka Sameah!"
 

Tag-uri Nume: