Publicat: 24 Martie, 2016 - 16:10

Președintele Klaus Iohannis şi preşedintele turc, Recep Erdogan, au discutat despre controversatul proiect privind construiea unei moschei la București.

"A fost oferit un teren în Bucureşti Muftiatului musulmanilor din România pentru construirea unei moschei în Bucureşti. Muftiatul se ocupă de obţinerea autorizaţiilor necesare. Iar Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care îl poate acorda acestui proiect. La rândul nostru și noi am stabilit câteva terenuri în Istanbul, unde vor putea fi construite o capelă și un loc de cazare pentru pelerinii români. Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu domnul Iohannis. (...) În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile necesare. Avem și un proiect definitivat, dar în momentul de față noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări", a declarat preşedintele turc, Recep Erdogan, la conferința comună cu Klaus Iohannis.

În acelaşi context, preşedintele Iohannis a adăugat: "În ce privește construcția din București, ați auzit în care fază ne aflăm. Pot să confirm acest lucru, pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție, După cum ştiţi, chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii".