Publicat: 8 Ianuarie, 2019 - 09:55

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis că a devenit o obişnuiţă să anunţe măsura luată după care să spună că se va documenta!

„Spuneam că nu e nimic nou sub soare. De fiecare dată preşedintele ne-a obişnuit, m-ar fi surprins contrariul, ne-a obişnuit să spună măsura după care să ne spună că se va documenta. Sigur eu cred că se va documenta, până la urmă aici sunt competenţe complementare, unul propune, unul avizează, altul numeşte prin decret, dar niciunul dintre noi nu suntem deasupra legii fundamentale, prin urmare Constituţia trebuie respectată de voie, de nevoie. Că ne spunem o părere personală este de înţeles, dar ca să respectăm exigenţele Constituţiei este obligatoriu”, a declarat Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase vineri că va respinge cererea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. (...) Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii pe care o invocă și Toader: Constituția!

Tag-uri Institutii: