Publicat: 29 Noiembrie, 2012 - 14:52
Share

Audiat, Joi, la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, deputatul PDL Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, a declarat că şeful SRI, George Maior, l-ar fi ameninţat cu puşcăria.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, deputatul acuzat de trafic de influență a declarat că pe 18 și 19 iulie a fost sunat de George Maior, care l-a amenințat „că îl bagă în închisoare”. De asemenea, acesta ar fi amenințat că va aduce acuzații grave în plen.

Informația este infirmată de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații, Sorin Sava, care a afirmat că „directorul SRI nu a amenințat niciodată pe nimeni”.

„SRI și domnul director George Maior a avut mai multe convorbiri cu membrii comisiei și cu Ion Stan. Niciodată directorul nu a amenințat pe nimeni și cu atât mai mult pe membrii comisiei”, informeaza B1 TV.

DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.
   
Procurorii DNA arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale, că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat,  bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau să fie folosite în campania electorală a deputatului. De asemenea, de banii respectivi urmau să fie cumpărate alimente care să fie împărţite alegătorilor în preajma alegerilor din 9 decembrie.
   
În schimb, Ion Stan i-a promis omului de afaceri că îi va obţine contracte cu statul, prin influenţa pe care o are asupra unor funcţionari cu putere de decizie.
   
Procurorii DNA mai arată că Ion Stan a primit  în perioada mai-iunie 2009, în mod indirect, în beneficiul PSD, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro.