Publicat: 4 Decembrie, 2012 - 17:43


Deputatul PSD Ion Stan le-a explicat, Marți, membrilor Comisiei juridice, în timpul audierilor, că suma de bani solicitată de la denunțătorul său era, în realitate, o sponsorizare, și că nu este vorba despre trafic de influență.

Parlamentarul a declarat că denunțătorul său, Dima Nicușor Sorin, a făcut public o ofertă de sprijin pentru campania sa electorală și că staff-ul său de campanie cunoștea acest lucru.

Mai mult, Stan a adăugat că discuțiile redate în referatul înaintat de către ministrul Justiţiei nu sunt conforme cu realitatea, fiind "trunchiate şi compilate".

Plenul Camerei Deputaților se va reuni pe 12 Decembrie, pe tema ridicării imunităţii deputatului PSD Ion Stan, a decis, Marţi, Biroul Permanent al Camerei.

Comisia juridică a Camerei a avizat pozitiv, Luni, cu nouă voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", cererea Ministerului Justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

Ministrul Justiţiei a transmis, săptămâna trecută, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Deputatul PSD Ion Stan îi cerea denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, "câte două milioane, de benzină", pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre "un miliard, un miliard două sute".