Publicat: 26 Mai, 2020 - 11:50
Share

Având în vedere interesul mass-media asupra procesului intern de reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), fac următoarele precizări:

Hotărârea de Guvern nr. 358 din 30 aprilie 2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost respectată, iar ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei a emis ordinul pentru aprobarea listei funcţiilor pentru care se organizează examen, precum şi a funcţiilor publice vacante puse la dispoziţie funcţionarilor publici.

Toată documentaţia a fost emisă în termenele legale, fiind respectată legislaţia în vigoare.

În ceea ce priveşte protestul prezentat de reprezentanţii mass-media, aduc următoarele clarificări: fiecare cetăţean român, inclusiv angajaţii MLPDA, nu are îngrădit acest drept.

Am găsit în cadrul ministerului funcţionari bine pregătiţi, care nu ar trebui să se teamă de aceste examene, pe ei se bazează cetăţenii români care sunt beneficiari ai tuturor proiectelor implementate de MLPDA.

Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de "borcanul cu miere", de salarii şi alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării.

În calitate de ministru, îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea - muncă corectă răsplătită cu o plată corectă. Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferenţiere între responsabilităţile posturilor ocupate în cadrul MLPDA. Avem nevoie de performanţă, nu de întârzieri şi blocaje pentru beneficiari şi cetăţeni.

Condiţiile de desfăşurare a examenelor, bibliografia şi orice alte informaţii necesare desfăşurării examenului se regăsesc pe site-ul ministerului, www.mlpda.ro.

Ion ŞTEFAN
Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei
 

Tag-uri Nume: