Publicat: 5 Aprilie, 2013 - 10:14
Share
Neremunerat si fara "aparat" de lucru

Consultantul financiar Ionel Blănculescu a fost numit joi consilier onorific al premierului Victor Ponta. Decizia premierului a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

''Se acordă calitatea de consilier onorific al prim-ministrului domnului Ionel Blănculescu'', se arată în decizie, precizându-se că activitatea sa este neremunerată.

3 ani - Secretar de stat, președintele Autorității pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB)
4 ani în Banca Română de Comerț Exterior S.A., referent, inspector, șef serviciu independent și șef compartiment risc clienți, 1 an, director societate de consultanță în managementul firmei (specializare 2 luni într-un cabinet francez de consultanță în managementul întreprinderii)
1 an, director comercial – întreprindere privată de producție și comerț
13 ani în Ministerul Apărării Naționale, activitate de analiză , șef birou analiză
28.12.2000-28.12.2004 - ministru delegat pentru coordonarea Autorităților de control (PSD)
20.10-27.11.2003 - ministru interimar al sănătății (PSD)

In ultima perioada Ionel Blanculescu s-a afirmat ca un sustinator fervent al lui Victor Ponta in cadrul emisiunilor de televiziune la care a fost invitat sa comenteze actualitatea   si probabil ca a sperat sa primeasca o recompensa mai consistenta decat aceasta. Fost membru PSD, Blanculescu si-a dat demisia din partid cu o saptamana inainte ca locul sau de pe lista de candidati la  Camera Deputatilor  de la alegerile din 2005 sa devina eligibil prin vacantarea sa de catre titularul pozitiei dinaintea pozitiei pe care se afla el.